skip to Main Content
Akut og planlagt opholdssted for familier, børn og unge
Gravide_uro_Holmegaardshuset

RØD BLOK


Gravide

”Det tager ni måneder for et barn at vokse i livmoderen, men i psykologisk forstand tager det mindst lige så lang tid at skabe et forældrepar”

(Brodén Margareta (2015), ”Graviditetens muligheder
– En tid hvor relationer skabes og udvikles”)

Den gravide kvinde kan være under et stort både følelsesmæssigt og fysisk pres. Der er under hele graviditeten psykiske og hormonelle forandringer, der har indflydelse på kvindens almene velbefindende. Nogle kvinder kan have svært ved at forholde sig til barnet i livmoderen og kan måske ikke rumme tanken om, at de lige om lidt skal føde og være mor med alt det, det indebærer. Måske har de selv haft en problematisk barndom, hvilket har bevirket, at de ikke har lært at forbinde sig følelsesmæssigt fuldt ud med et andet individ, og derfor ikke forholder sig til, at de er gravide. Andre kvinder kan have massive misbrugsproblemer, som bringer deres ufødte barn og dem selv i fare, og de kan få støtte til at forblive clean under graviditeten.

På Holmegaardshuset kan den gravide kvinde og barnets far få støtte til at forbinde sig følelsesmæssigt og relationelt med barnet i livmoderen. Vi støtter kvinden i at udvikle sine indre forestillinger af barnet og sig selv som mor, således at barnet bliver virkeligt for hende, og så barnet i livmoderen kan beroliges af, at der er forbindelse mellem mor og ham/hende. Barnets far støttes i sit faderskab og i udviklingen af følelsesmæssig relation til det ufødte barn og til moderen. Vi støtter også kvinden under fødslen og i dagene på hospitalet. En sådan omstrukturering af det mentale liv kræver tid og omsorg, og for nogle kvinder og mænd pædagogisk og psykologisk støtte i døgndrift. På Holmegaardshuset er der pædagoger til stede hele døgnet – vi har vågne nattevagter, der er til rådighed for omsorg og samtaler hele natten. På Holmegaardshuset er det muligt at blive efter fødslen for at fortsætte det sensitive arbejde.

Opholdet indeholder

  • Anbringelse i et socialpædagogisk professionelt miljø
  • Daglige aktiviteter og forældreansvars opgaver hele døgnet
  • Flerfamilieterapi
  • Forberedelse til mentalt og fysisk forældreskab
  • Forældrekurser og samtaler
  • Kan indeholde individuel terapi og parterapi
  • Spædbarnsbehandling efter barnets fødsel
Morgenbord På Holmegaardshuset
Morgenbord På Holmegaardshuset
Familie_stue_Holmegaardshuset
Holmegaardshuset_gul-fløj
Gravide_uro_Holmegaardshuset
Køkken_madlavning_Holmegaardshuset
Morgenbord På HolmegaardshusetFamilie Stue HolmegaardshusetHolmegaardshuset Gul FløjGravide Uro HolmegaardshusetKøkken Madlavning Holmegaardshuset

Gå tilbage til vores tilbud.

Back To Top